background

For more information call the Polish National Alliance Toll Free at 1-800-621-3723 or contact your local Sales Representative

News Archive Coming Soon

W niedzielę 12 stycznia 2014 Roku, w "The Mayfield Banquets" na południu miasta Chicago zebrało się około 170 osób; dzieci, rodziców, gości i przyjaciół przedszkola "Children's Ark Academy" z Palos Hills by uczestniczyć w przedstawieniu "Jasełka 2014" organizowanych przez Grupę PNA 1824 w wykonaniu zespołu artystycznego "Śmieszki i Figielki" działającego przy tymże przedszkolu.

Pod kierownictwem Dyrektor przedszkola Pani Katarzyny Lapsa, z pomocą utalentowanych i opiekuńczych wychowawczyń dzieci przedstawiły inscenizację bożonarodzeniową oraz wykonały wiele pastorałek i kolęd bawiąc i zadziwiając widzów swoimi talentami.

Przedstawienie uświetnili swoją obecnościa goście Polskiego Związku Narodowego; WiceprezesTheresa Abick, Skarbnik ZNP Marian Grabowski, Komisarz Dystryktu XII Jerzy W. Hejna and Barbara Wesołowski, Wanda Juda, Komisarka Dystrykt XIII oraz członkowie zarządu Grupy 1824 Agata Czerwosz i Bogumiła J.L. Hejna, a także Agnieszka Olszewski. Był smaczy obiad, a dzieci i rodzice uczestniczyli w wielu zabawach i konkursach. Panowała ciepła, rodzinna atmosfera.

Opracowała Bogumiła J.L.Hejna, Lodge 1824 PNA Recording Secretary